COP15


COP15 KLIMATAVTAL I KÖPENHAMN

Plats: Köpenhamn
Startdatum: Fredagen den 11 december
Slutdatum: Söndagen den 13 december


Klimatförändringarna, vår tids ödesfråga, har slutligen även på högsta politiska nivå börjat få den uppmärksamhet och ägnas den kraft som krävs för att det skall vara möjligt att uppnå förändring. Kraftfulla och gemensamma åtgärder är nödvändiga och tiden rinner ut.


7-18 december hålls klimattoppmötet COP15. Världens ledare samlas i Köpenhamn för att enas om och skriva under ett nytt klimatavtal. Under dagarna kommer det att finnas flera aktioner att delta i och seminarier att gå på. Det var från början meningen att COP15 skulle vara det slutgiltiga mötet i COPserien som pågått under många år. COP15 kommer inte bli det sista mötet uttalade Fredrik Reinfeldt i helgen. Det är för mycket som är oklart och många är skeptiska till om det kommer att bli ett avtal. Om USA inte är med, vilket många anser vara den påverkande faktorn, är inte resten villiga att göra någon förändring.
Mer info hittar du på http://en.cop15.dk.

Läs också Rickard Warlenius bok "Vägen till Köpenhamn" som handlar om COP15.

Givetvis kommer Grön Ungdom Strängnäs att finnas på plats och vi samåker från Stockholm i bussar ner till Malmö med S-studenterna. Vill du vara med? Kontakta Kajsa Borgnäs ([email protected]) för att säkra din plats!





Klimatet är vår framtid! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0