Grön Ungdom på Almedalsveckan !


Jag hoppas att alla har hunnit se detta förtjusande mejl som skickats ut till oss alla medlemmar i Grön Ungdom på facebook! Om inte, här är en extra kopia:
Grön Ungdom att erbjuder dig och andra medlemmar möjlighet att åka till Almedalsveckan för att inspireras, samla kunskap och hänga med andra politiskt intresserade.... Vi har hyrt in oss på en skola i Visby där det erbjuds golvförläggning och förbeställt båtbiljetter tur och retur Nynäshamn-Visby. Sovplats och båtresa kan bli din för endast 500 kronor, resa till och från Nynäshamn samt mat får du stå för själv. Vi har 30 platser och det är först till kvarn som gäller!

Almedalsveckan kallas i folkmun för Politikerveckan. Det är en vecka sprängfylld med seminarier, tal av partiledarna, debatter, diskussioner, mingel och kaffe-drickande. Den fjärde juli drar det hela igång och pågår till den elfte juli då veckan avslutas med De grönas dag.

Mer info och anmälan: http://gronungdom.se/politik/kalendarium/groen-ungdom-i-almedalen


Har du frågor så tveka inte att kontakta mig.

Vi ses!

Mikaela Persson
ansvarig för Grön Ungdom på Almedalsveckan
0738-501694
[email protected]



Almedalsveckan i Visby är något alldeles extra, detta bara måste man nästan uppleva åtminstone en gång i livet! Det ligger iallafall överst på min att-göra-innan-jag-dör-lista och jag lovar att du inte blir besviken, vi ses där!


SJÖSÄTTNING!

SE HIT!
Isaac Nelson har just fixat oss ett datum till sjösättningen av vår blivande gröna båt! Den äger rum om några veckor och vi behöver sätta igång så fort som möjligt med att rusta upp den. Är alla lediga nu på söndag (30 maj) att samlas vid slipen så att vi kan få igång arbetet? You better be, peace!



Hör av dig till CV snarast, eller kommentera på facebook eller här nedan, så vi vet att ni alla kommer. Ses!



News Of the Month


Hej!
Vårat medlemsmöte i Onsdags blev inget formellt möte utan vi koncenterare oss på att prata lite
de två kongresser som GU Strängnäs medlemmar deltagit i den senaste tiden, och göra ett utkast på stadgar. Mycket pappersarbete alltså trots att vi var mitt ute i det gröna. Här nedan följer aktuell information:

Valrörelsen
 
I valrörelsen kommer vi ha flera projekt. Bland annat kommer det att göras filmer i reklam och medialt syfte som kommer att ploppa upp på bloggen och på vår facebooksida, och youtube lite då och då. Vald arbetsgrupp till detta från tidigare möte är calle ottosson, cv reimers, och Isaac Kuehnle-nelson.
 
Båt
 
Några vänliga människor har donerat en segelbåt till oss i Grön Ungdom Strängnäs, som vi tänkte använda i bland annat i valrörelsen. T.ex i en mälarseglats då man besöker olika delar runt Mälaren för att sprida det gröna budskapet. Båden är 7 meter lång och är en träbåt.



Här kommer CV:s iakttagelser och berättelse om MP kongressen 2010:

Tycker att bilderna visar ganska bra hur kul vi hade. Otroligt mycket aktivitet och politisk hetta in i det sista. Vi var tre personer som åkte till kongressen, alla från Strängnäs. Jag själv var med som observatör från min lokalgrupp GU Strängnäs. Vi var ca 1000 miljöpartister som hade samlats för att besluta om framtiden, och att framförallt producera ett valmanifest i världsklass. Det var ett manifest som faktiskt kan bli verklighet, vilket vi gröna ofta har haft svårt att acceptera. Förut har stora, kanske på snudden till orealistiska visioner tagit över handen men nu dominerades det av rena, och klara mål och saklighet vilket var skönt att se.
 
Tempot på kongressen är högt, och det tog garanterat tid för mig innan jag hade vant mig vid det byrokratiska språket i plenum, den formella tekniken, och påverkanstorgens egentliga syfte. Miljöpartiet är nämligen ett av de två enda partiet i sverige som använder sig av påverkanstorg när man behandlar motioner. Ställen med anslagstavlor där man kan tycka, skriva, debattera, eler göra nya förslag som senare har chans att gå igenom i plunum.
 
Man har verkligen kul, och man träffar otroligt många nya människor, från olika delar av landet, med sin syn på verkligheten. Man måste komma ihåg att vi är ett brett parti som lockar människor både från vänster som höger och att det är just det som gör oss så unika. I den gröna rörelsen får alla plats det är nåt jag fick erfara där.
 
Den sista dagen blev också det rödgröna samarbetet centralt.  Mona Sahlin, och Lars Ohly kom på besök, tillsammans med ett stor polispådrag. Min bedömning är att det är ortoligt viktigt att vi kan komma överens, men även inte sviker de gröna värderingarna för röda värderingar. Det är en balansgång vi måste gå.
 
CV Reimers, Sammankallade GU Strängnäs
Regionssekreterare, GU Mälarslagen




AVSLUTNING 2010!


Hallåhallå, sommaren är på väg!
Här kommer lite information från vår sammankallande CV Reimers om GU Strängnäs avslutning där alla är välkomna!

Säsongsavslutning:
 
Terminen lider mot sitt slut och därför kommer en säsongsavslutning för alla medlemmar äga rum den 2 juni. Vi träffas kl.17.00 med cykel utanför kommunhuset och åker till Löts badplats och grillar, självklart ekologiskt. Man tar med sin egen mat men grill kommer att finnas på plats. Sjösättning av båten kommer även att äga rum då. sen bara ha kul och fira sommaren!
 
Om du kan komma, ny som gammal som aktiv medlem, anmäl dig till mig på 0762637082. // Carl-Vincent Reimers



Vi hoppas att så många som möjligt kan komma och joina oss i vår gröna sommaravslutning!


GU Strängnäs @ Uppsala


Hallåhallå alla gröna sköna!

Nu såhär i vårens tider är det mycket som händer i såväl luften som i Miljöpartiet!
I helgen som passerat har partiets årliga kongress hållits i Uppsala och vi i GU Strängnäs hade såklart en av våra trogna medlemmar på plats för att ta del av de grönas högsta beslutande organ. Några av oss som inte fick en plats på kongressen deltog på Grön Ungdom Mälarslagens första riktiga styrelsemöte som ägde rum på torsdagen den 13:e maj i Uppsala, dagen innan kongressen. Där fick vi mycket gjort och trevligt att GU Strängnäs är med i regionsarbetet och kan påverka i sådan utsträckning! Detta ska vi prata mer om på medlemsmötet som för övrigt kommer att hållas imorgon (onsdag 19/5) på kommunhuset kl 18.30. BE THERE!

Här kommer bilder från föregående helg:
















Glada gröna efter en lång kongressdag!





Hoppas ni haft en riktigt härlig helg, så satsar vi på möte imorgon!





MP:s Kongress !


Hej alla sköna Gröna!

Nu i under kristihimmelsfärdshelgen som vi har framför oss äger Miljöpartiets årliga kongress rum i Uppsala under dagarna 14-16 maj. 

Kongressen är Miljöpartiet de grönas högsta beslutande organ. Till kongressen kommer ombud, ersättare, observatörer och riksförtroendevalda. Från Strängnäs bidrar vi med bl.a Mattias Askerstedt som ombud och Carl-Vincent Reimers från Grön Ungdom som observatör.

På kongressen beslutas om vilken politik partiet ska föra och vi väljer språkrör, partisekreterare, partistyrelse och andra som ska arbeta inom riksorganen. Vi har en händelserik och rolig helg att se fram emot!

Kongressansvarig är Teresia Ställborn och om du har frågor angående helgen kan du ta kontakt med henne via [email protected], tyvärr är det dock försent nu att anmäla, men kanske har du en aktuell fråga?

Vi andra i Grön Ungdom Strängnäs som är med i styrelsen för GU Mälarslagen, ska nu på torsdag den 13:e maj åka till Uppsala för att vara med på vårt första styrelsemöte med regionen vi tillhör. Om du har frågor eller åsikter du vill att vi ska ta med oss till mötet, vänligen kommentera nedan eller kontaka mig (webbadministratör & GU Mälarslagen ledamot) på [email protected]. Det går också bra att skicka melj till Carl-Vincent Reimers, [email protected]

Hoppas helgen blir en härlig vårfläkt för oss alla! SES



RSS 2.0